Home
            Informaţii
            Descriere
            Echipa
            Buget
            Echipamente
            Rezultate
            Publicaţii
            Galerie Foto
Construcţia Laboratorului de Spectrometrie Atomică, 20122013

     Necesitatea unui spectrometru de masă cu plasmă cuplată inductiv (ICP-MS) pentru îndeplinirea obiectivelor proiectului RESILTHERM este justificată de numărul mare de probe de apă care trebuie analizate, fiecare dintre ele pentru un număr mare de analiţi. De asemenea, această tehnică furnizează nivelul de siguranţă a procesului anlitic corespunzător cerinţelor tematicii de cercetare abordate. Achiziţia instrumentului a fost prevăzută în propunerea de proiect şi a întrunit acceptul unanim al referenţilor, fapt pentru care a fost introdusă în Planul de realizare a proiectului.
     Pentru buna desfăşurare a lucrărilor analitice prin tehnica ICP-MS a fost necesară amenajarea unui spaţiu de lucru dedicat, dotat în mod corespunzător. În acest scop a fost realizat Laboratorul de Spectrometrie Atomică la parterul clădirii Institutului de Speologie "Emil Racoviţă" din Str. Frumoasă Nr. 31, Bucureşti. Construcţia laboratorului a demarat în data de 17 septembrie 2012, iar inaugurarea oficială a avut loc pe 13 februarie 2013.
     Laboratorul include, de asemenea, spectrometrul de absorbţie atomică achiziţionat în cadrul proiectului MIGRELEMENTS (PN II, Parteneriate 20082011, Contract 32-112/2008).   Admin
Copyright © ISER 2013. All rights reserved. Design by Stylish Web Templates